Yösähkö ja päiväsähkö kuuluvat kellonajan mukaan laskutettavaan sähkösopimukseen jota kutsutaan aikasähköksi. Miten aikasähkön hinta sitten muodostuu? Aikasähkössä sähkön hinta muodostuu käyttö ajankohdasta yöaikaan sähkön hinta on edullisempi kuin päiväaikaan. Suosittelemme myös tutustumaan kausisähköön.

Miten toimii yösähkö?

Yösähkö on siis erihintainen kuin päiväsähkö, yösähkö on sähkö jota kulutetaan kello 22 ja kello 7 välillä. Eli yösähkö alkaa kello 22 joka päivä, toki tämä aika saattaa muuttua ja sen huomaa esimerkiksi siitä jos sinulla on ajastettu sähkölämmitys yö ajalle niin melkein joka ilta patterit aloittavat lämmityksen eri aikaan. Mutta yleisesti yösähkö on kello 22-07 välillä.

Miten toimii päiväsähkö?

Päiväsähkö on siis erihintainen kuin yösähkö, päiväsähkö on sähkö jota kulutetaan kello 07-22 välillä eli päivän aikana. Päiväsähkö on osa aikasähköstä jolloin sähkö on yleensä edullisempaa yöllä kuin päivällä, tästä syystä moni asettaa esimerkiksi lämminvesivaraajan ja lämmityksen yöajalle.

Miten saan parhaimman aikasähkö sopimuksen?

Paras aikasähkö sopimus riippuu ihan siitä mitä pidät parhaimpana, osa meistä ajattelee ympäristö edellä kun taas osa meistä ajattelee sähkön hintaa. Ehdottomasti paras tapa vaikuttaa oman sähkösopimuksen hintaan on kilpailuttaa sopimus, voit kilpailuttaa itsellesi parhaimman aikasähkö sopimuksen tästä.