Kausisähkö on siis sähkösopimus jossa sähkön hinta on eri talvi- kuin kesä-aikaan. Kenelle kausisähkö sitten soveltuu? Kausisähkö soveltuu niille joille sähkön kulutus on päiväaikaan suurta, jolloin siis arkiajan sähkön hinta on alhaisempi kuin yöajan. Mutta tässäkin on eroavaisuus aikasähköön siten että talviajan hinta on voimassa vain tietyn ajan yöstä, ei siis jatkuvasti kuten aikasähkössä.

Lue myös aikasähköstä.

Talviaika sähkö

Talviaikaan sähkön hinta on aina korkeampi kuin kesäaikaan, talvisähkö on siis kalliimpaa mutta taas kausisähkössä kesäaika on edullisempi. Talviaika on voimassa 1.11.−31.3 välisen ajan yleisesti kello 22 ja kello 7 välillä, muuna aikana maksat siis kesäajan mukaan sähköstä. Teoriassa kausisähkö on vähän sama kuin aikasähkö mutta sillä erotuksella että kalliimpi hinta on vain talven yli voimassa.

Kesäaika sähkö

Kesäaikaan sähkön hinta on aina alhaisempi koska kesäaikaan sähkö kulutetaan vähemmän, talviaikaan sähkön hinta on korkeampi koska kulutusta on sähkölämmityksen vuoksi enemmän. Kesäaika sähkö on kiinteä sähköhinta päiväaikaan ja myös muina aikoina paitsi silloin kun talviaika sähkö on voimassa eli 1.11 ja 31.03 välisen ajan maksat hieman korkeamman hinnan sähköstä mutta vain yöaikaan!

Miten valita paras kausisähkö sopimus?

Paras kausisähkö sopimus riippuu ihan siitä mitä pidät parhaimpana, osa meistä ajattelee ympäristö edellä kun taas osa meistä ajattelee sähkön hintaa. Ehdottomasti paras tapa vaikuttaa oman sähkösopimuksen hintaan on kilpailuttaa sopimus, voit kilpailuttaa itsellesi parhaimman kausisähkö sopimuksen tästä.