Kiinteät energiatariffit ovat eräänlainen kaasu- ja sähkötariffi, jotka tarjoavat lukitun hinnan kilowattituntia kohti määrätyn ajan (yleensä vuoden tai enemmän). Nämä tariffit, joita kutsutaan myös kiinteäkorkoisiksi suunnitelmiksi, suojaavat kotitalouksia energian hinnannousulta.
Kiinteät energiatariffit ovat eräänlainen kaasu- ja sähkötariffi, jotka tarjoavat lukitun hinnan kilowattituntia kohti määrätyn ajan (yleensä vuoden tai enemmän). Nämä tariffit, joita kutsutaan myös kiinteäkorkoisiksi suunnitelmiksi, suojaavat kotitalouksia energian hinnannousulta.

Miten kiinteät energiahinnat toimivat?

Kiinteähintaiset kaasu- ja sähkötariffit takaavat, että energian hinta ei nouse tietyn ajan kuluessa. Yleisimmät kiinteät korot ovat 12 kuukautta. Jos teet ostoksia ympärilläsi, saatat myös löytää kahden tai jopa kolmen vuoden kiinteän energian tarjouksia, jotka antavat sinulle mielenrauhan vielä pidempään.

On tärkeää huomata, että kiinteän hinnan energiasuunnitelman valitseminen ei tarkoita, että maksat saman summan energialaskustasi joka kuukausi. Energiayksikköhinnat ovat jäädytettyjä, joten jos sinulla on kiinteä suunnitelma ja käytät enemmän energiaa kuukaudessa kuin toinen, saat laskut eri tavalla. Kustakin energiayksiköstä maksamasi hinta jäädytetään kuitenkin sopimuksen ajaksi.

energiahinnat

Kiinteähintaiset energiakaupat suojaavat kiinteitä hintoja ja kilpailukykyisiä markkinahintoja. Ne houkuttelevat usein niitä, jotka etsivät keskipitkän tai lyhyen aikavälin ratkaisua energian hinnannousun välttämiseksi ja tarjoavat suurta arvoa.

Toisaalta kiinteähintainen energia voi myös olla kalliimpaa kuin halvimmat online -energiamaksut, varsinkin jos harkitset pitkän aikavälin sopimusta. Kiinteähintaiset suunnitelmat sisältävät joskus myös ennenaikaisen irtautumismaksun, joka sinun on maksettava, jos päätät vaihtaa tariffia ennen sopimuksen päättymistä.

Jos harkitset siirtymistä pitkäaikaiseen sopimukseen eli sopimukseen, joka vahvistaa yksikköhintasi vähintään 18 kuukaudeksi, kiinteän hinnan kaasu- ja sähkön hinta voi olla arpapeli. Jos energian hinnat nousevat, voit saada suuria säästöjä, mutta jos ne eivät kasva, voit joutua maksamaan kertoimet yli ja joutumaan maksamaan varhaisen irtautumismaksun, jos päätät vaihtaa.

energiahinnat

Mitä minun pitäisi tehdä, kun kiinteähintainen suunnitelma päättyy?

Kun kiinteä suunnitelmasi on päättymässä, sinun on ensin selvitettävä, mihin suunnitelmaan toimittajasi siirtää sinut. Tämä voi olla toimittajasi ”vakiopaketti”, vaikka jotkut toimittajat voivat tarjota sinulle mahdollisuuden vahvistaa hinnat uudelleen.

Vakioenergiasuunnitelmat ovat markkinoiden kalleimpia, ja saatavilla on yleensä halvempia suunnitelmia. Jos sinulle tarjotaan mahdollisuus korjata hinnat uudelleen, voit halutessasi käyttää sitä, jos olet valmis maksamaan keskimääräistä korkeammat hinnat vastineeksi mahdollisilta hinnankorotuksilta tulevaisuudessa.

siirretään

Kun tiedät, mihin energiasuunnitelmaan sinut siirretään:

vertaa kaikkia saatavilla olevia energiasuunnitelmia verkossa ja selvitä, miten uusi suunnitelmasi verrataan muihin tarjouksiin.
Vaihda kaasu- ja sähköntoimittajaa, jos huomaat, että voisit säästää rahaa toisen energiantoimittajan kanssa.