Sähkön hinta

Mitä maksaa sähkö? Kauttamme saat vihreää sähköä alkaen 6,49snt/kWh, tee itsellesi edullinen ja samalla hiilijalanjälkeä pienentävä sähkösopimus. Voit myös kokeilla yhteistyökumppanimme sähkön kilpailutus palvelua.
Tee sähkösopimus

Sähkön hinta

Miten sähkön hinta määritellään? Sähkön hinta määräytyy ajankohdan mukaan. Kesällä sähkön hinta on edullisempi kuin talvella. Sähkön hintaan vaikuttaa vahvasti ulkoilman lämpötila. Vihreä sähkö on aina hieman kalliimpaa kuin hiilellä tai ydinvoimalla tuotettu sähkö. Haluatko kilpailuttaa sähkösopimuksesi? Kokeile yhteistyökumppanimme sähkön kilpailutus palvelua.

Sähkön kilpailutus
Sähkön hinta
Vihreä sähkö

Vihreä sähkö

Vihreä sähkö eli uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö on taloudellisesti aina kannatava. Vihreän sähkön hinta on hieman enemmän mutta vihreällä sähköllä pienennät tehokkaasti omaa hiilijalanjälkeäsi. Vihreän sähkön hinta alkaen 6,39snt/kWh. Tekemällä vihreän sähkösopimuksen olet mukana ilmastotalkoissa.

Tee vihreä sähkösopimus
Mitä huomioida sähkön hinnassa?

Katso sähkön hinta ja miten se kehittyy

Talvisähkö

Talviaikaan sähköä käytetään enemmän mm. lämmityksen takia, sähkö on talvella kalliimpaa koska sähköä joudutaan tuottamaan enemmän. Sähkön hinta on siis talvi aikaan enemmän kuin kesällä. Talvisähköä kutsutaan myös kausisähköksi joka vaihtelee siis vuodenaikojen mukaan. Talviaikaan kovilla pakkasilla tarvitaan lämmitystä, yksi yleisimmistä lämmitys muodoista on sähkölämmitys. Kausisähkössä siis huomioidaan sähkön kulutusta ja sähkön hinta määritellään kulutuksen mukaan.

Kesäsähkö

Kesäaikaan sähköä tarvitaan vähemmän jolloin hintaa voidaan laskea alemmas, kesäaikaan on kannattavin kilpailuttaa oma sähkösopimus koska hinta on alhaisempi kuin talvella. Kesäsähköä kutsutaan myös kausisähköksi joka vaihtelee siis vuodenaikojen mukaan. Kesäaikaan ei tarvita sähkölämmitystä jolloin sähköä kuluu vähemmän, näin sähköyhtiöt saavat pienennettyä sähkön hintaan kesäaikaan. Kesäsähkö on edullisempaa kuin talvisähkö.

Yösähkö

Yösähkö on edullisempaan koska yöaikaan sähköä käytetään vähemmän, Yö aikaan kannattaa esimerkiksi laittaa patterit päälle koska hinta voi olla 2-3 senttiä vähemmän kuin päivällä. Yösähköä kutsutaan myös aikasähköksi, joka vaihtelee kellonajan mukaan. Yösähkö on edullisempaa kuin päiväsähkö, johtuen sähkön kulutuksesta. Yöaikaan sähköä käytetään vähemmän.

Päiväsähkö

Päiväsähkö on kallimpaa koska päivällä käytetään enemmän sähköä kuin yöllä, päiväaikaan kannattaa siis tarkkailla sähkön käyttöä kun sähkön hinta on enemmän. Päiväsähköä kutsutaan myös aikasähköksi, joka vaihtelee kellonajan mukaan. Päiväsähkö on kallimpaa koska päiväaikaan sähköä käytetään enemmän. Päiväaikaan kannattaa siis seurata omaa sähkönkulutusta.

Kuukausimaksu

Kuukausimaksu on kiinteä kulu sähkösopimuksessa, kuukausimaksun lisäksi tulee kilowattitunti hinta. Kannattaa laskea tarkkaan missä kohtaa kuukausimaksullinen on edullisempi kuin kiinteä hintainen sopimus. Esimerkiksi jos kuukausimaksu on 4,9€ ja kilowattitunti siihen lisäksi 4,9SNT maksat 100 kilowattituntia sähköä kuukausimaksuina, jos taas sähkösopimuksesi on kiinteähintainen 5,7snt/kWh ja käytät 200kWh sähköä kuukaudessa se maksaisi sinulle kiinteänä: 11,4€ ja kuukausimaksulla: 14,7€

Kiinteä hinta

Sähkön kiinteä hinta on muuttumaton hinta, eli sähkön hinta on kokoajan saman verran jokaiselta kilowattitunnilta. Kiinteä hintainen sopimus on kannattava valinta. Kiinteä hintainen sähkö on kannattava valinta kesäisin, kesällä sähkön hinta on alhainen ja saat kesäsin tehtyä jopa 2snt/kWh edullisemman sopimuksen kun taas talvella. Vuonna 2019 sähkön spot hinta oli kalleimmillaan 9,81SNT/kWh 24.01 ja edullisimmillaan 1,17SNT/kWh eli eroa oli 8,64 senttiä!

Pörssisähkö

Pörssisähkö on sähkön myynti hinnan mukaan menevä sopimus, eli maksat vain sen mitä sähkö kunakin päivänä maksaa. Pörrisähköllä sähkön hinta on joka päivä erilainen. Pörssisähkö on edullinen vain jos seuraat sähkön hintaan, jos et seuraa sähkön hintaa ja esimerkiksi talvella käytät enemmän energiaa hinnan ollessa 9,81snt/kWh huomaat sen heti laskussasi.

Uusiutuva energia

Uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö on hiemna kallimpaa kuin esimerkiksi ydinvoimalla tuotettu, mutta uusiutuvalla energialla pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi tehokkaasti. Uusiutuvalla energialla tuotettu sähkö on edullinen ratkaisu sähkösopimukselle, vesivoima tuottaa sähköä tasaisesti kokoajan ja altaiden avulla saadaan tuotettua tarvittaessa enemmänkin.

Sähkön kilpailutus
Tee edullinen

Vihreä sähkösopimus

Sahkosoppari.fi palvelun kautta on tehty jo yli 1500 sähkösopimusta. Kauttamme vihreä sähkösopimus jonka avulla pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi.
Tee sähkösopimus
Sähkösopimus